HTML

tegnap-ma-holnap

Friss topikok

  • harkálynuni: A tegnap-ma-holnap bejegyzéseden -ahányszor csak elolvasom- könnyezem. Egy ilyen megírásához kevés... (2009.10.16. 14:57) + -

Címkék

A múltnak kútja

2011.08.29. 14:52 Pa Tay

Kezembe akadt iskolánk legrégebbi törzskönyve. (A törzskönyv az az idők végezetéig megőrzendő dokumentum, amelybe felveszik minden tanuló adatait és év végi tanulmáyi eredményét.) 1856-ban kezdték el vezetni és 1917-ben zárták le. Megtaláltam benne nagyszüleimet, dédszüleimet, ükszüleimet. És megtaláltam az igazolását egy családi legendának: miszerint szépanyámat a Dunán úsztató, sokgyerekes tutajos tótoktól vették ősapámék, akik aztán felnevelték, kiházasították, sajátjukként. Amikor a mennyegzőre került sor, a vér szerinti szülők újra tutajt úsztattak a Dunán: egy házra való gerendányit lekötöttek belőle az ifjú párnak. A ház ma is áll a töltésoldalban. Pelák Zsuzsika neve pedig ott búvik a helvét hitvallású elemi iskola anyakönyvében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszel.blog.hu/api/trackback/id/tr626350249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása