HTML

tegnap-ma-holnap

Friss topikok

  • harkálynuni: A tegnap-ma-holnap bejegyzéseden -ahányszor csak elolvasom- könnyezem. Egy ilyen megírásához kevés... (2009.10.16. 14:57) + -

Címkék

Deja vu (dezsavü)

2009.06.28. 21:19 Pa Tay

Amikor van egy olyan érzésed, hogy a szituáció mintha már megtörtént volna egyszer veled. Ismerős a helyszín, a szereplők, a szituáció. Tudod, mi a történet eleje-közepe-vége. Hiszen valahol, valamikor (gondolatban? álmodban? olvasmány-élményedben?) már átélted egyszer. De mi van, ha tényleg megtörtént? Hogy fordult egyet az idő kereke. Tíz évet mész vissza az időben. Aztán megint. A helyszín ugyanaz, az arc, a szem, a kontaktus pedig kísértetiesen hasonló. Ahogy rád néz, keresi a tekinteted. Nem hittem volna, hogy megtörténik mégegyszer. Tudom, azok a történetek hogyan folytatódtak, és ismerem a mai epizódokat is. Az ember tehát az életvízbe ejtett kavics, a sorsa pedig az általa kiváltott koncentrikus körök.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszel.blog.hu/api/trackback/id/tr576350299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása